Двупосочен
Пристанище на отпътуване
Пристанище на пристигане
Дата на отпътуване
Пътници
Превозни средства

Условия за пътуване

С ЛАКМОС ТРАВЕЛ имате възможност за избор на маршрути, цени и дати между всички големи и сигурни фериботни компании, гарантиращи комфортно и приятно пътуване по Адриатическо, Средиземно, Йонийско и Егейско море.


Изберете Вашата цена и маршрут между всички компании по фериботни маршрути Гърция-Италия, Албания-Италия, както и фериботни компании, пътуващи от и за Испания, Мароко, Тунис, Малта, Гръцки, Италиански острови Сардиния, Корсика и Сицилия и Балеарски острови.


Резервации, издаване на билети, промени и анулации се извършват САМО от Генералните представителства на фериботната компания в съответната страна, от фериботната компания и от пристанищните й агенти, чрез оторизираната резервационна онлайн система, предоставена от съответната фериботна компания.


 • .За ИНДИВИДУАЛНА фериботна резервация цените са с включени порт такси и са необходими следните данни:

 • 1.1 Имена на латиница
 • 1.2 Рождена дата на пътника
 • 1.3 Номер на валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • 1.4 Тип, модел и регистрационен номер на превозното средство.


 • Бебета: до 4 години – безплатно
 • Деца: от 4 до 12 години – 50% намаление от цената на възрастен
 • Студенти: Само студенти от гръцки държавни университети имат право на студентско намаление
 • Легло: Пътници, които желаят само легло в каюта, ще я споделят с други пътници от същия пол


Сезонни оферти с ранни резервации и отстъпки – 15%,
Целогодишни фамилни отстъпки за семейства – 20%.
За гръцки острови – ранни резервации и отстъпки – 20%.
Пътници на възраст над 60г, отстъпка 10%.
При резервация на двупосочен билет, отстъпка – 30%.
Възможност за пътуване с домашен любимец.


Регистрация и издаване на бордните карти на пътниците с издадени електронни билети се осъществява на отправното пристанище, на гишето на съответната фериботна компания, мин. 1 час преди отплаване на кораба.


Промени и анулации се правят САМО от Генералните представителства на фериботната компания в съответната страна, от фериботната компания и от пристанищните агенти.


При промяна на данни на пътника, дати и маршрут – без такса за промяна.


При анулации на издаден билет, от 21 до 8 дни преди датата на пътуване – 20% такса анулация.


При анулация на издаден билет, от 7 дни до 48 часа преди датата на пътуване – 50% такса анулация.


При анулация на издаден билет 24 часа преди датата на пътуване – 100% такса анулация.


Билетите са валидни за дати в текущата календарна година и не се презаверяват за следващата.


 • 2. За ГРУПОВИ фериботни пътувания (мин. 16 пълно плащащи пътници в нисък сезон и мин.20 пълно плащащи пътници във висок сезон) се прилагат:

 • 2.1 Групови, намалени, нетни цени, без допълнително начисляване на порт такси.
 • 2.2 Шофьор и водач на група – безплатно.
 • 2.3 Списък с имената на латиница на всички пътници, шофьори и екскурзоводи, рождени дати и валидни лични карти или паспорти.


Заявките за групи се предоставят най-късно до 3 седмици преди датата на пътуването, като се спазват сроковете за промяна и анулация.


При заявка на група и след потвърждението на резервацията за нея, се внася депозит от 50%, и доплащане на цялата стойност – най-късно до 8 дни преди датата на пътуване.


При анулация на група до 21 дни от датата на пътуване – без такса анулация.


При анулация на група до 8 дни от датата на пътуване – 50% такса анулация.


При анулация на група от 5 до 3 дни от датата на пътуване – 100% такса анулация.


 • 3. Преференциални цени за български граждани, български карго превозвачи и групи, пътуващи регулярно по маршрут Гърция-Италия-Гърция (Игуменица - Бари – Игуменица) се предоставят от Генералния представител на фериботната компания, при определени условия.


 • 4. Пътуванията в категория “Camping on Вoard” (ако се предлага от фериботната компания) са валидни за периода от 01 Април до 31 Октомври.


Ние ще Ви съдействаме с най-добрата цена за желаната Ви дата и маршрут.


Пътувайте с най-популярните фериботни компании на преференциални цени по маршрутите Италия-Гърция-Италия Anek – Superfast, Grimaldi Lines, Minoan Lines, пътуващи по маршрути от гръцките пристанища Патра и Игуменица до италианските пристанища Бари, Анкона, Венеция, Бриндизи, Албания-Италия (Дуръс-Бари) с Ventоuris Ferries или Grandi Navi Veloci. Хърватска –Италия (Сплит – Анкона, Дубровник-Бари)


При посещение на гръцките острови от пристанище Пирея или между островите, нашата онлайн система за индивидуални резервации проверява за налични места и дава сравнителни цени с всички компании като Blue Star Ferries, Anek Superfast, Minoan Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways и други, с възможност за избор на най-добрата оферта.


За всички дестинации до и от Италия, Испания, Мароко, Тунис, гръцки и италиански острови, фериботните компании предоставят комфорт и забавления Оn Board за пътуващите.


В нашия офис – Генерално представителство в България на фериботните компании, можете да направите предварителна резервация за бъдеща дата на пътуване, да промените имена, дата или маршрут на пътуване, без допълнителни такси и да издадем билет и в деня на пътуването!


Предварителните резервация и издаване на вашите билети гарантира запазени и сигурни места на борда на кораба!